Terug

Volg Vandaag Inside

Voorzitter PSG woest op Makkelie en medewerker Real Madrid: 'Ik ga je vermoorden'

Voorzitter PSG woest op Makkelie en medewerker Real Madrid: 'Ik ga je vermoorden'

Unspecified

10 mrt 2022, 09:09

Voorzitter Nasser Al-Khelaïfi van Paris Saint-Germain heeft zich volgens Spaanse media misdragen na de uitschakeling van zijn ploeg in de achtste finales van de Champions League door Real Madrid. De zakenman uit Qatar zou na de wedstrijd woedend richting de kleedkamers zijn gelopen.

Volgens de krant Marca wilde Al-Khelaïfi naar de kleedkamer van het Nederlandse arbitrageteam van Danny Makkelie. De voorzitter van PSG bedreigde een medewerker van Real Madrid die in de catacomben het tafereel met een mobiele telefoon filmde. 'Ik ga je vermoorden', zou Al-Khelaïfi hebben geroepen. Hij moest door een van zijn eigen beveiligers worden tegengehouden. Zijn gedrag komt hem mogelijk op een straf van de Europese voetbalbond UEFA te staan. De Qatarees zit als voorzitter van de ECA, de associatie van Europese voetbalclubs, in het bestuur van de UEFA.

PSG verloor de return in Estadio Santiago Bernabéu met 3-1. Bij rust stond de sterrenploeg uit Parijs nog met 1-0 voor dankzij een doelpunt van Kylian Mbappé, die drie weken geleden in het eerste duel de enige treffer had gemaakt (1-0). Real Madrid sloeg in de tweede helft echter toe via drie treffers van Karim Benzema. Trainer Mauricio Pochettino van PSG vond dat scheidsrechter Makkelie de 1-1 had moeten afkeuren, omdat Benzema een overtreding zou hebben begaan op doelman Gianluigi Donnarumma.

Al-Khelaïfi is al ruim tien jaar eigenaar van PSG en pompte vele honderden miljoenen in de club. De Qatarees wil met zijn club dolgraag de Champions League winnen, maar dat is nog steeds niet gelukt. Ondanks de aanwezigheid van sterren als Mbappé, Lionel Messi en Neymar strandde PSG nu al in de achtste finales.

Deel dit artikel

Link gekopieerd