Terug

Volg Vandaag Inside

Voormalig Roda JC-speler Danilo van FC Porto naar PSG

Voormalig Roda JC-speler Danilo van FC Porto naar PSG

Unspecified

5 okt 2020, 13:44

De Portugese international Danilo verhuist van FC Porto naar Paris Saint-Germain. De Franse kampioen huurt Danilo voor een jaar, met een optie tot koop. "Het is een geweldige uitdaging voor mij om te gaan voetballen voor een van de grootste clubs in Europa", zegt de 29-jarige middenvelder, die in het seizoen 2012-2013 voor Roda JC speelde. "Ik hoop dat ik veel kan bieden aan PSG en de fans."

Als huurling van Parma maakte Danilo in 2012-2013 bij Roda een goede indruk in de eredivisie. Via de Portugese club Maritimo belandde hij in 2015 bij FC Porto, waarmee de controlerende middenvelder twee keer kampioen werd. Met Danilo als aanvoerder pakte Porto afgelopen seizoen in eigen land de 'dubbel'.

De 39-voudig international maakte deel uit van de Portugese selectie die in 2016 de Europese titel pakte en vorig jaar de Nations League won. Paris Saint-Germain, afgelopen seizoen verliezend finalist in de Champions League, huurde zondag al de Italiaanse aanvaller Moise Kean voor een jaar van Everton.

Deel dit artikel

Link gekopieerd