Terug

Volg Vandaag Inside

Voormalig PSV-trainer Roger Schmidt verkozen tot beste trainer van Portugal

Voormalig PSV-trainer Roger Schmidt verkozen tot beste trainer van Portugal

Unspecified

27 juni 2023, 08:43

Roger Schmidt, de voormalige trainer van PSV, heeft een indrukwekkend eerste jaar beleefd bij Benfica en is nu in Portugal uitgeroepen tot Trainer van het Jaar.

Hoewel Schmidt er niet in slaagde om in zijn twee seizoenen bij PSV de titel te veroveren, behaalde hij meteen succes in Portugal. Benfica domineerde de competitie door maar liefst 28 wedstrijden te winnen en in de Champions League maakte de club indruk. Zo behaalde het uitstekende resultaten tegen Paris Saint-Germain en Juventus. Benfica strandde in de kwartfinales tegen de uiteindelijke verliezend finalist Internazionale.

Het succes van Roger Schmidt als trainer van Benfica werd bekroond met de prestigieuze titel Trainer van het Jaar in Portugal. Na de winterstop van het seizoen 2021/2022 maakte Schmidt bekend dat hij PSV zou verlaten en vertrok hij uiteindelijk naar Portugal.

In een zenuwslopende competitie wist zijn team uiteindelijk op de laatste speeldag met een voorsprong van twee punten op FC Porto de landstitel binnen te halen.

Voor Benfica betekende dit het eerste kampioenschap sinds 2019. Schmidt's elftal eindigde het seizoen in stijl door met 3-0 te winnen van Santa Clara. FC Porto behaalde dezelfde score in hun wedstrijd tegen Vitoria Guimaraes, maar het was niet voldoende om de titel te veroveren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd