Terug

Volg Vandaag Inside

'Oud-wereldkampioen en schoonvader Max Verstappen niet meer welkom in paddock'

'Oud-wereldkampioen en schoonvader Max Verstappen niet meer welkom in paddock'

Unspecified

29 juni 2022, 15:46

De Braziliaanse oud-wereldkampioen Nelson Piquet heeft in een verklaring zijn excuses gemaakt voor zijn racistische uitlatingen aan het adres van Lewis Hamilton.

'Wat ik zei was ondoordacht en ik verdedig het niet, maar ik wil benadrukken dat de gebruikte term in het Braziliaans Portugees op grote schaal wordt gebruikt als de term voor 'man' of 'persoon'', valt te lezen in de verklaring van Piquet.

De oud-coureur, wiens dochter Kelly een relatie heeft met regerend wereldkampioen Max Verstappen, gebruikte in een podcast een racistisch scheldwoord toen hij zijn mening gaf over de botsing tussen Hamilton en Verstappen vorig jaar in de Grote Prijs van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone. De podcast is vorig jaar november al opgenomen, maar de opmerkingen van Piquet kwamen afgelopen week pas naar buiten. Piquet zou in de podcast destijds het woord 'neguinho' in de mond hebben genomen.

'Ik zou nooit het woord gebruiken waarvan ik in sommige vertalingen ben beschuldigd. Ik veroordeel ten stelligste dat het woord door mij gebruikt zou zijn met de bedoeling om een coureur te kleineren vanwege zijn huidskleur', meldt Piquet verder in zijn verklaring.

'Ik bied mijn oprechte excuses aan aan iedereen die getroffen is, inclusief Lewis, die een geweldige coureur is', zegt Piquet in zijn verklaring. 'Het lijkt me duidelijk dat er voor discriminatie geen plaats is in de Formule 1 en het lijkt me goed om dat via deze weg te verduidelijken.'

Paddock

Ondanks de verklaring van Piquet, is de oud-coureur en schoonvader van Max Verstappen niet meer welkom in de Formule 1-paddock. Volgens verschillende bronnen is hem per direct de toegang tot de paddock ontzegd. De voormalig F1-wereldkampioen zal de races voortaan vanaf een andere plek moeten volgen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd