Terug

Volg Vandaag Inside

Voor Juventus telt alleen nog winst van CL

Voor Juventus telt alleen nog winst van CL

Unspecified

15 mrt 2019, 17:28

AMSTERDAM (ANP) - Met de achtste landstitel op rij in het verschiet, streeft Juventus naar grotere uitdagingen en doelen. Het seizoen van de komende tegenstander van Ajax in de kwartfinale van Champions League is pas geslaagd als de mooiste prijs voor een Europees clubteam weer eens wordt gewonnen.

De 'Oude Dame' uit Turijn snakt naar Europees succes. Juventus won de Champions League in 1996 voor het laatst. Maar de winst op Ajax na strafschoppen was er één met een zwart randje. De Italiaanse wetenschappers Giuseppe d’Onofrio en Allessandro Donati beweerden zes jaar geleden nog in een uitzending van Andere Tijden Sport dat de spelers van Juventus doping hadden gebruikt. Ze baseerden zich op analyses van bloedmonsters.

Na de winst op Ajax verloor Juventus nog vijf finales om de Champions League, de laatste bijna twee jaar geleden tegen Real Madrid (4-1). De komst van Cristiano Ronaldo afgelopen zomer naar Turijn moet Europees succes weer mogelijk maken. De Portugees is de koning van de Champions League, met vijf eindzeges en 124 doelpunten. Aan zulke cijfers kan zelfs Lionel Messi niet tippen, met vier eindzeges en 106 doelpunten.

Niet ongenaakbaar

Na de drie doelpunten van Ronaldo dinsdag tegen Atlético Madrid (3-0) was Juventus voor veel Ajax-fans de club die ze graag wilden ontlopen. Toch is de machtige koploper van de Serie A, nummer twee Napoli volgt op maar liefst achttien punten, dit seizoen in Europa niet ongenaakbaar. Zo verloor Juventus dit seizoen al van Young Boys (2-1), Manchester United (2-1) en Atlético (2-0) in de Champions League.

Juventus en Ronaldo bewaren goede herinneringen aan Ajax. Na de verloren finale van de Europa Cup 1 van 1973 wonnen de Italianen alle vijf de dubbele ontmoetingen met de club uit Amsterdam, plus de finale van 1996 dus, Ronaldo scoorde in vijf duels al zeven keer tegen Ajax.

Deel dit artikel

Link gekopieerd