Terug

Volg Vandaag Inside

‘Voor Ajax is dit de allerslechtste periode in de geschiedenis van de club’

‘Voor Ajax is dit de allerslechtste periode in de geschiedenis van de club’

Unspecified

6 sep 2023, 15:25

Spelersmakelaar Rob Jansen heeft zich in de podcast KieftJansenEgmondGijp uitgesproken over Ajax en het aankoopbeleid van technisch directeur Sven Mislintat.

"Voor Ajax is dit de allerslechtste periode in de geschiedenis van de voetbalclub, by far. Alles wat Johan Cruijff en Ajacieden van die club hebben opgebouwd, dat DNA is volledig weg. Niets meer van over, helemaal kapot." Daarnaast vindt Jansen de aankopen van Mislintat van een bijzonder laag niveau. "De academie kan je voorlopig sluiten, want Mislintat heeft zoveel jonge spelers gekocht dat je geen jeugd meer nodig hebt. Oude spelers heeft hij een contract van vijf jaar gegeven dus die zijn onverkoopbaar. Niemand kent die spelers. Het is totaal wanbeleid."

"Ajax-DNA nul, de club is weer terug bij af"

De spelersmakelaar begrijpt niet dat de toezichthouders deze transferzomer van Mislintat hebben toegestaan. “Hoe kun je als club een nieuwe raad van commissarissen hebben, die dit dus toestaat. Dan stel je een Duitser aan die een totale nobody is in de voetbalwereld. Die is aangesteld door Maurits Hendriks. Voetbalachtergrond nul, Ajax-DNA nul, de club is weer terug bij af."

Jansen heeft naar eigen zeggen wel een oplossing voor het probleem: “Als ze voor Mislintat hadden gezegd, we gaan het intern oplossen. Huntelaar gaan we dan opleiden en die krijgt tijd. Heitinga blijft gewoon zitten waar hij zat, want hij is Ajax. Als ze niet over die drie wedstrijdjes gezeurd hadden, dan had de club deze ellende nooit gehad."

Deel dit artikel

Link gekopieerd