Terug

Volg Vandaag Inside

Emiliano Sala stuurde angstig bericht uit lucht

Emiliano Sala stuurde angstig bericht uit lucht

Unspecified

23 jan 2019, 07:11

LONDEN (ANP) - Voetballer Emiliano Sala (28) heeft vanuit het vermiste vliegtuig nog een audiobericht gestuurd naar zijn vrienden. Uit dat bericht blijkt dat de voetballer van Cardiff zich zorgen maakt over zijn veiligheid. ,,Het toestel lijkt uit elkaar te vallen."

De Argentijnse krant Olé beschikt over de geluidsfragmenten. ,,Als er over anderhalf uur geen nieuws is van mij, weet ik niet of iemand me komt zoeken", zegt Sala tegen zijn vrienden. ,,Papa, wat ben ik bang!"

Sala was enkele dagen geleden door Cardiff voor ongeveer 20 miljoen euro overgenomen van FC Nantes. Hij zat aan boord van een vliegtuig dat maandagavond van de radar verdween. Een zoekactie van helikopters heeft tot nu toe niets opgeleverd.

Bezorgd

Het toestel was op weg van Nantes naar Cardiff en had vermoedelijk twee inzittenden, naast Sala de piloot. De Argentijnse spits had maandag afscheid genomen van zijn oud-ploeggenoten van FC Nantes en was op de weg terug naar Wales. Een speler van Nantes had hem afgezet op het vliegveld.

Sala was enkele dagen eerder van Nantes overgestapt naar de club in de Premier League. Hij maakte dit seizoen twaalf doelpunten in de Franse competitie. Bij Cardiff was hij meteen de duurste speler ooit.

Cardiff-voorzitter Mehmet Dalman liet in een korte reactie weten ,,bijzonder bezorgd' te zijn. Nantes heeft nog geen commentaar gegeven. Wel heeft de Franse voetbalbond inmiddels besloten een voor woensdag geplande bekerwedstrijd van de club uit te stellen tot zondag.

Deel dit artikel

Link gekopieerd