Terug

Volg Vandaag Inside

'Voetballer (20) ligt uren geblesseerd op stoep van ziekenhuis te vergaan van de pijn'

'Voetballer (20) ligt uren geblesseerd op stoep van ziekenhuis te vergaan van de pijn'

Unspecified

20 sep 2021, 15:47

Een 20-jarige amateurvoetballer uit Elim heeft afgelopen zaterdag uren met pijn voor het ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen gelegen (zie foto van ELIM DRENTHE). Dat meldt De Telegraaf. Hij scheurde vermoedelijk zijn hamstring tijdens een wedstrijd en werd met een busje naar het ziekenhuis gebracht, waar hij geen zorg kreeg.

De speler kreeg direct nadat hij geblesseerd was geraakt hulp van de aanwezige EHBO. Niet veel later werd hij per brancard van het veld gedragen en belde de EHBO naar de spoedeisende hulp. 'De ambulance kon echter niet komen omdat men de geblesseerde speler van het veld had gedragen', staat in een ingezonden brief in RegioNieuws Hoogeveen.

De geblesseerde speler werd door supporters in een busje naar de spoedeisende hulp gebracht. Een arts zou daar voor hem klaarstaan, maar eenmaal aangekomen bij het ziekenhuis was er niemand aanwezig. 'Het slachtoffer lag inmiddels al geruime tijd te vergaan van de pijn op de stoep voor het ziekenhuis', luidt de ingezonden brief.

Na uren te hebben gewacht kwam er ambulancepersoneel en een arts die het slachtoffer buiten hebben bekeken. Zij konden niets voor de speler doen en hebben hem doorverwezen naar het ziekenhuis in Meppel. 'Er was net een ambulance weg en er stond er nog maar één binnen die moest blijven staan voor noodgevallen. Na een lange pijnlijke middag werd de man uiteindelijk in Meppel geholpen.'

Reactie woordvoerder

Woordvoerder Erwin Kikkers van Treant zorggroep laat weten dat de huisartsenspoedpost gewoon nog open is. Alleen de basisspoedpost is momenteel gesloten. 'Deze meneer is niet aangemeld voor onze spoedeisende hulp bij locatie Emmen. Hij moest waarschijnlijk bij de huisartsenspoedpost in Hoogeveen zijn. Maar of het daar op dat moment druk was, dat weet ik niet. Het belangrijkste is dat mensen niet uit zichzelf naar het ziekenhuis gaan, maar ze moeten contact opnemen met 112 of hun huisartsenpost. Aan de telefoon kan namelijk afgewogen worden welke zorg op dat moment nodig is en waar de patiënt het beste geholpen kan worden', aldus Kikkers.

Deel dit artikel

Link gekopieerd