Terug

Volg Vandaag Inside

Vladimir Poetin bevestigt vooruitgang in de gesprekken tussen Rusland en Oekraïne

Vladimir Poetin bevestigt vooruitgang in de gesprekken tussen Rusland en Oekraïne

Unspecified

11 mrt 2022, 11:37

Russische president Vladimir Poetin heeft in een vergadering met de Wit-Russische President Aleksandr Loekasjenko verteld dat er vooruitgang zit in de gesprekken tussen Rusland en Oekraïne.

'Er zit een bepaalde positieve evolutie in, zo vertellen onderhandelaars aan mijn kant mij', zei Poetin, geciteerd door De Telegraaf. 'De gesprekken gaan verder op bijna dagelijkse basis.' Loekasjenko reisde vrijdag naar Moskou voor een ontmoeting met zijn Russische ambtgenoot Poetin.

Het Belarussische staatspersbureau meldt dat de twee leiders de situatie in Oekraïne en de bredere regio zullen bespreken. Ook de economische samenwerking in het licht van de internationale sancties tegen beide landen komt aan de orde. Daarnaast wordt opnieuw gesproken over de relatie tussen beide landen.

Rusland valt Oekraïne ook vanuit Belarus aan met troepen en raketten. Loekasjenko ontkent steevast dat zijn leger betrokken is bij de Russische invasie en zegt dat daar ook geen plannen voor zijn. Rusland is voor hem een zeer belangrijke bondgenoot. Belarus is gastheer van vredesonderhandelingen tussen Oekraïne en Rusland.

Wierd Duk vertelde donderdagavond in VI Vandaag dat de inwoners van Rusland hele andere verhalen krijgen te horen van de media, ten opzichte van het Westen.

‘De Russen leven in een totaal andere werkelijkheid’
4:23
‘De Russen leven in een totaal andere werkelijkheid’

Deel dit artikel

Link gekopieerd