Terug

Volg Vandaag Inside

Vitesse wint na zes duels weer in eredivisie

Vitesse wint na zes duels weer in eredivisie

Unspecified

14 dec 2019, 23:45

Vitesse heeft na zes vergeefse pogingen weer eens een wedstrijd in de eredivisie gewonnen. De club uit Arnhem brak na rust het verzet van FC Twente in de Veste van Enschede: 0-3.

Met interim-trainer Joseph Oosting op de bank haalde Vitesse vier punten uit de laatste twee duels, na het gelijkspel van vorige week tegen Feyenoord (0-0). Hij is de tijdelijke opvolger van Leonid Sloetski, die opstapte na vijf nederlagen op een rij.

Bryan Linssen had met zijn negende en tiende competitietreffer een groot aandeel in de eerste zege van Vitesse in zeven competitieduels. Ook doelman Remko Pasveer was weer belangrijk voor de club uit de hoofdstad van Gelderland. Hij voorkwam voor rust tot tweemaal toe dat Keito Nakamura de score opende voor FC Twente.

Bryan Linssen maakte in de 51e minuut het eerste doelpunt van Vitesse, na een lange trap van Pasveer. De keeper van Vitesse bereidde eerder dit seizoen al twee competitiedoelpunten voor. Tien minuten na de openingstreffer strafte Nouha Dicko slechte verdedigen van Peet Bijen genadeloos af. Op aangeven van Tim Matavz tekende Linssen ook voor de 0-3.

Deel dit artikel

Link gekopieerd