Vitesse moet na doldwaze slotfase genoegen nemen met gelijkspel tegen Anderlecht

19 aug 2021, 22:05

Vitesse heeft nog alle kans om de groepsfase van de Conference League te halen. In een grillige uitwedstrijd tegen Anderlecht kwam de Arnhemse formatie twee keer terug van een achterstand waarna invaller Oussama Tannane voor een verrassende zege leek te gaan zorgen. Vlak voor tijd maakte Yari Verschaeren alsnog gelijk: 3-3.

In de extra tijd schoot Lior Refaelov namens de thuisclub uit een strafschop nog op de lat. Eli Dasa en Nikolai Baden Frederiksen kwamen in Brussel voor Vitesse eveneens tot scoren. De return is volgende week in de Gelredome.

Vitesse was in de eerste helft (2-1) duidelijk de mindere ploeg. Na de rust was de ploeg van trainer Thomas Letsch veel beter bestand tegen het Belgische opportunisme, al ging het in de eindfase toch nog bijna fout. Bij Anderlecht speelde verdediger Wesley Hoedt de hele wedstrijd en werd aanvaller Joshua Zirkzee na een vrij onopvallend optreden in de 68e minuut gewisseld.