Vitesse in derby te sterk voor NEC na discutabel doelpunt

17 okt 2021, 17:17

Vitesse heeft na een matige seizoensstart de aansluiting met de subtop in de Eredivisie weer gevonden. Het elftal van trainer Thomas Letsch won de beladen derby van NEC: 0-1. Het was de eerste ontmoeting tussen de twee rivalen sinds de degradatie van NEC in 2017 naar de eerste divisie.

Van de huidige selecties deden alleen NEC-routiniers Rens van Eijden (nu geblesseerd), Edgar Barreto en Lasse Schöne al eens mee in de Gelderse derby. Bij Vitesse zat doelman Jeroen Houwen bij vijf wedstrijden tegen NEC op de bank. Voor alle andere spelers was de wedstrijd nieuw.

Nikolai Baden Frederiksen maakte na een kwartier spelen het doelpunt. De aanvaller kon scoren nadat Oussama Darfalou de bal teruglegde. De Algerijn schampte de bal eerst met de hand en daarna had het er de schijn van dat de bal over de achterlijn was gegaan. Het doelpunt werd echter goedgekeurd.

NEC kwam naarmate de tweede helft vorderde met een offensief. Vitesse-doelman Markus Schubert moest in de 75e minuut reddend optreden. De Arnhemmers hielden stand.

Vitesse haalde uit de laatste vier duels 10 punten en is opgeklommen naar de zevende plaats. Koploper Ajax heeft 6 punten meer.