Vitesse bezorgt FC Twente derde nederlaag op rij

7 mrt 2020, 22:48

Vitesse heeft het eredivisieduel met FC Twente met 1-0 gewonnen. De ploeg uit Arnhem passeert daarmee FC Utrecht en staat in ieder geval voor één dag zesde. FC Twente blijft veertiende, met één punt meer dan nummer 15 PEC Zwolle en nummer 16 Fortuna Sittard.

Vitesse en FC Twente hadden beide hun laatste twee competitieduels verloren. De ploeg uit Arnhem ging vorige week met 4-3 onderuit bij PEC Zwolle na drie doelpunten in de slotfase.

Twente kreeg in Arnhem in de eerste helft de beste kansen. Noa Lang verzuimde te profiteren van een blunder achterin bij Vitesse en Haris Vuckic kon de bal vlak voor de rust niet voorbij doelman Remko Pasveer krijgen.

Vitesse was gestart met Riechedly Bazoer voor Matus Bero en Patrick Vroegh voor Oussama Tannane. Zowel Bazoer als Vroegh moest nog voor rust wegens blessures worden gewisseld. Jay-Roy Grot, ingevallen voor Bazoer, werd in de 70e minuut door Bryan Linssen weggestuurd en rondde na een lange rush knap af. Grot raakte bij die actie geblesseerd en moest meteen na het doelpunt het veld verlaten. FC Twente kreeg nog kansen via Vuckic en invaller Keito Nakamura, maar kon niet meer voor de gelijkmaker zorgen.