Terug

Volg Vandaag Inside

Vitesse-aanhang betrekt overleden NEC-supporter Rocky in misselijkmakende derby-actie

Vitesse-aanhang betrekt overleden NEC-supporter Rocky in misselijkmakende derby-actie

Unspecified

7 okt 2021, 16:57

Op 17 oktober wordt de Gelderse derby tussen NEC en Vitesse gespeeld. De burenruzie staat sinds jaren weer op het programma in de Eredivisie, na de promotie van Nijmegenaren afgelopen seizoen. De fanatieke aanhangers van beide clubs maken alvast duidelijk dat ze aartsrivalen zijn met ranzige acties. De supporters uit Arnhem maakten het wel heel bont, nadat NEC-aanhang een eerste plaagstootje uitdeelde.

Supporters van NEC legden eerder deze week delen van karkassen neer bij een beeld in Arnhem. Daar hingen ze ook een spandoek op dat verwees naar de komende wedstrijd. Waarschijnlijk in reactie daarop hebben Vitesse-supporters slachtafval gedumpt bij een gedenkteken voor NEC-aanhanger Rocky die in 2015 verongelukte. Ook werd een spandoek neergelegd met de woorden 'Rocky is back'.

Op de Facebookpagina van de Harde Kern NEC wordt geschokt gereageerd op die actie. 'Ronduit walgelijk' en 'Onderlinge strijd prima maar wat is dit voor misselijk iets' schrijven de Nijmegenaren. Gemeenten en politie houden de kwestie in de aanloop naar de derby in de gaten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd