Videogoal: Messi bezorgt Inter Miami met prachtig doelpunt eerste prijs in clubhistorie

20 aug 2023, 12:37

Lionel Messi heeft Inter Miami naar winst van de Leagues Cup geleid. Hij versloeg met zijn nieuwe Amerikaanse club Nashville na strafschoppen (10-9). Na reguliere speeltijd was de stand 1-1.

De 36-jarige Messi bracht Inter Miami in de 24e minuut met alweer zijn tiende treffer op voorsprong, maar in de tweede helft maakte Fafa Picault gelijk voor Nashville. Inter Miami won uiteindelijk de penaltyreeks, na een duel tussen de keepers van beide teams. Het schot van Elliot Panicco van Nashville werd gered door Drake Callender van Inter Miami.

Messi benutte de eerste penalty van de strafschoppenserie. Hij werd na de wedstrijd gehuldigd als beste speler en topscorer van het toernooi. Zijn medespelers tilden hem op en gooiden hun Argentijnse vedette de lucht in. De Leagues Cup is een bekertoernooi voor clubs uit de Amerikaanse en Mexicaanse competitie.