Terug

Volg Vandaag Inside

VIDEO: Mart Hoogkamer staakt optreden na 9 (!) seconden: 'Hij hoeft nooit meer te komen'

VIDEO: Mart Hoogkamer staakt optreden na 9 (!) seconden: 'Hij hoeft nooit meer te komen'

Unspecified

6 juni 2022, 10:37

Mart Hoogkamer heeft zijn optreden zondagavond tijdens de Pinksterfeesten in Beckum vlak na aanvang afgebroken. Vanuit het publiek werden biertjes naar de zanger gegooid, waarop deze besloot het podium na een paar seconden te verlaten.

In een video, die is gedeeld op Dumpert, is te zien dat de zanger het lied Ik Ga Zwemmen zingt. Nadat biertjes naar het podium worden gegooid zegt de zanger: 'Niet doen, niet doen, niet doen, anders ga ik er vanaf.' Een paar seconden later zegt Hoogkamer 'later jongens, later' en verlaat het podium.

De actie zorgde volgens het AD voor verontwaardiging bij de organisatie. 'Het gaat om drie bekertjes bier', reageerde Pascal Ottink, voorzitter Pinksterfeesten Beckum, bij de krant. 'De gooiers hebben we in de kraag gevat en het bier heeft Mart Hoogkamer niet eens geraakt. Mart Hoogkamer hoeft zich hier nooit meer te vertonen.' Het probleem had opgelost kunnen worden, denkt de organisator, mits die daar de kans voor had gehad.

Kan niet

Het AD schrijft dat de zanger na negen seconden het podium verliet en daarna weigerde terug te komen. Robert-Jan Schipper, de manager van Hoogkamer, spreekt van zestien seconden. Ook zouden niet drie, maar zes biertjes naar de zanger gegooid zijn. 'Dit was geen reden om te blijven staan. Eén biertje is al veel, maar zes bij de eerste seconden kan niet.'

Dat staat ook in het contract, benadrukt de manager. 'Het is zielig voor de kinderen en alle mensen die niks doen. We hebben drie uur in de auto gezeten om naar het optreden te komen. Het is naar voor de mensen, naar voor de organisatie, maar ook naar voor Mart.' De organisatie vroeg de zanger om terug te keren, meldt Schipper. 'Dat hebben we geweigerd. Het podium af, is het podium af. Er wordt gegooid: klaar.'

Hoogkamer is niet de eerste artiest die het podium verlaat om deze reden. Ook Lil Kleine besloot eerder, tijdens een optreden in Hengevelde, het podium vlak na aanvang te verlaten vanwege biertjes die naar hem werden gegooid vanuit het publiek.

Deel dit artikel

Link gekopieerd