Terug

Volg Vandaag Inside

VIDEO: Brentford-fan in tranen na knappe overwinning op Arsenal

VIDEO: Brentford-fan in tranen na knappe overwinning op Arsenal

Unspecified

14 aug 2021, 11:27

Een supporter van Brentford kon zijn tranen vrijdagavond niet inhouden, na de knappe overwinning op Arsenal. Voor het eerst in 74 jaar tijd won de gepromoveerde club een topwedstrijd in Engeland.

Arsenal, zonder hun belangrijkste aanvallers Pierre-Emerick Aubameyang en Alexandre Lacazette, was dominant in de beginfase, maar Brentford wist steeds beter onder de druk uit te voetballen en werd gaandeweg de betere ploeg. Dat leidde tot de openingstreffer van de Spanjaard Sergi Canós halverwege de eerste helft. Ook in de tweede helft had Arsenal het meeste balbezit, maar dat leidde nauwelijks tot grote kansen. Christian Nørgaard besliste het duel met het tweede doelpunt voor Brentford in de 73e minuut.

De thuissupporters in het stadion van Brentford lieten zich van hun beste kant zien toen ze Arsenal-invaller Bukayo Saka met een ovationeel applaus onthaalden. De 19-jarige aanvaller was een van de spelers van Engeland die in de finale van het afgelopen EK tegen Italië in de beslissende reeks een penalty misten.

Het 30e seizoen in Premier League begon voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus voor volle tribunes. De Britse regering heeft nog geen vaccinatiepaspoort ingevoerd, maar overweegt dat in de komende maanden te doen voor evenementen met meer dan 20.000 bezoekers.

Deel dit artikel

Link gekopieerd