Terug

Volg Vandaag Inside

'VfL Wolfsburg verlaagt prijs Weghorst en verwacht winterse transfer'

'VfL Wolfsburg verlaagt prijs Weghorst en verwacht winterse transfer'

Unspecified

15 dec 2021, 15:53

Wout Weghorst staat op de nominatie om komende winter te vertrekken bij VfL Wolfsburg. De Duitsers proberen nog een aardig transferbedrag over te houden aan de spits om daarmee nieuwe spelers te kopen in de strijd tegen degradatie. 'Die Wölfe' hebben zelfs het bedrag laten zakken, volgens Bild.

Naast vrijkomende financiën meldt Bild dat Weghorst een lastig karakter zou hebben, waardoor hij ongemakkelijk zou liggen in de groep. Het contract van Weghorst loopt nog tot media 2023, waardoor Wolfsburg snel moet handelen als het nog wil cashen. Momenteel zou de Oranje-international nog een marktwaarde hebben van 30 miljoen euro, maar heeft de club zijn koopprijs verlaagd naar 20 miljoen euro.

Naar verluidt zouden er clubs uit Engeland en Italië in de rij staan voor de boomlange centrumaanvaller. Eerder werden West Ham United en Tottenham Hotspur genoemd als mogelijke nieuwe werkgevers, terwijl de rijkste club ter wereld, Newcastle United, zich nu ook heeft gemeld bij de Duitsers. Vanuit Italië zou Inter interesse hebben getoond.

Weghorst scoorde tot nu toe maar liefst 70 doelpunten en was 22 keer de aangever bij een doelpunt in dienst van Wolfsburg. De spits kwam in 2018 voor ruim 10 miljoen euro over van AZ.

Deel dit artikel

Link gekopieerd