Terug

Volg Vandaag Inside

Verval van PSV zet door bij FC Emmen

Verval van PSV zet door bij FC Emmen

Unspecified

1 dec 2019, 23:10

Aan de vrije val van PSV is ook zondag geen einde gekomen. Het elftal van trainer Mark van Bommel kwam bij FC Emmen niet verder dan 1-1. PSV, dat donderdag door Sporting Portugal werd uitgeschakeld in de Europa League, wacht in de competitie al meer dan twee maanden op een overwinning buiten Eindhoven. De achterstand op Ajax liep op tot dertien punten.

Na het ontluisterende verlies in Lissabon slachtofferde Van Bommel drie spelers. Timo Baumgartl moest in het centrum van de verdediging zijn plaats afstaan aan Daniel Schwaab. Ook Jorrit Hendrix en Bruma bleven buiten het basisteam. Ryan Thomas en Ritsu Doan kregen de voorkeur.

Doan was daarmee zondag een van de weinige aankopen van PSV die in het basiselftal stond. Naast Bruma en Baumgartl zaten onder anderen ook Konstantinos Mitroglou, Toni Lato en Érick Gutiérrez (aankoop van een jaar eerder) op de reservebank.

Slotfase

Emmen, dat zich vorig seizoen in de slotfase naast PSV knokte, probeerde de Eindhovenaren vanaf het begin af te jagen. Doelman Lars Unnerstall moest één keer reddend optreden, in de 5e minuut bij een schot van Marko Kolar.

PSV trok daarna het initiatief naar zich toe. De eerste serieuze kans was direct raak. Uit een hoekschop van Mohamed Ihattaren, die opnieuw goede dingen liet zien, kon de geheel vrijstaande Schwaab de bal na een kwartier spelen in het doel schieten.

Afgekeurd

Emmen dacht kort daarna gelijk te maken toen Glenn Bijl de bal van grote afstand over de te ver voor zijn doel staande Unnerstall schoot. Scheidsrechter Dennis Higler keurde de treffer na het bekijken van televisiebeelden af wegens een overtreding op Steven Bergwijn.

PSV had daarna de eerste helft onder controle en kreeg meerdere grote kansen. De Brabanders hadden het duel bij rust al moeten beslissen.

Het missen van die kansen kwam PSV direct na rust duur te staan. Na een voorzet vanaf rechts werkte Kolar de bal in de 52e minuut binnen. Vorige week viel PSV na een tegentreffer van Heerenveen, na een uur spelen, ver terug. Ook in Emmen bleek het vertrouwen broos. Nadat een doelpunt van Mitroglou terecht was afgekeurd wegens buitenspel moest Bijl in de extra tijd na zijn tweede gele kaart nog naar de kant. PSV kon echter niet meer profiteren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd