Terug

Volg Vandaag Inside

Vertrouwen in Bijlow: 'Dan is hij voor mij de komende vijftien jaar de nummer 1 bij Oranje'

Vertrouwen in Bijlow: 'Dan is hij voor mij de komende vijftien jaar de nummer 1 bij Oranje'

Unspecified

11 okt 2022, 18:47

Ronald de Boer zou in zijn ideale opstelling voor het Nederlands elftal kiezen voor doelman Justin Bijlow. De 67-voudig international zag in de Europa League weer 'de oude Bijlow' onder de lat bij Feyenoord.

"Als het WK nu zou beginnen, kies ik voor Remko Pasveer", zegt De Boer in gesprek met Voetbal International. "Maar ik heb Justin Bijlow reddingen zien maken in de Europa League, dat was echt weer de oude Bijlow. Als hij fit blijft en zijn ritme behoudt, is hij voor mij de nummer 1 voor de komende vijftien jaar."

Achterin kiest De Boer niet voor Ajacied Daley Blind. "Ik ben een Blind-fan, maar op links ga ik toch voor Tyrell Malacia", vervolgt De Boer. "Ik denk dat je anders tegen een Kylian Mbappé of een andere topper erg kwetsbaar bent over links. Daley Blind is een passer, maar dat kunnen Aké en Frenkie de Jong, die bij mij onomstreden is, ook."

De Boer benadrukt verder dat de vorm van een aantal aanvallers doorslaggevend zal zijn voor wie er gaat spelen. "Voorin is Memphis onbetwist, Steven Bergwijn zou ik op dit moment naast hem zetten. Maar voorin is het een beetje hetzelfde verhaal als onder de lat. Als Donyell Malen het opeens op zijn heupen krijgt bij Borussia Dortmund en Bergwijn zet zijn huidige, slechte vorm voort bij Ajax… Dan is Memphis-Malen ook een heel leuk duo voor op het WK", aldus De Boer.

Kees Jansma heeft onlangs met Louis van Gaal gesproken over doelman Justin Bijlow, dat zei Kees in Veronica Offside. Bekijk het terug in de onderstaande video.

'Ik heb begrepen dat Bijlow best prettig terugkwam van de 'penaltytraining' in Zeist'
2:21
'Ik heb begrepen dat Bijlow best prettig terugkwam van de 'penaltytraining' in Zeist'

Deel dit artikel

Link gekopieerd