Terug

Volg Vandaag Inside

Verstappen boos op Pérez: 'Daar had ik een grote klapper kunnen maken'

Verstappen boos op Pérez: 'Daar had ik een grote klapper kunnen maken'

Unspecified

1 juli 2023, 18:47

Max Verstappen was boos op teamgenoot Sergio Pérez door diens 'gevaarlijke' inhaalactie bij de start van de sprintrace bij de Grote Prijs van Oostenrijk. "Er was geen ruimte voor mij naar bocht 3 en ik moest vol over het gras. Daar had ik een grote klapper kunnen maken", zei de coureur van Red Bull na zijn overtuigende zege in de sprintrace op Viaplay.

"Ik was op dat moment best boos op Sergio en ik heb hem na afloop ook gevraagd waarom hij dat deed. Hij zei dat hij aan de binnenkant van de bocht zat en me niet had gezien en ja, dan moet ik hem geloven op zijn woord."

Verstappen was zo boos omdat een crash op een nat circuit fatale gevolgen kan hebben. "Dat gras was nat en als je dan en spint en weet wat er vandaag is gebeurd, dan is dat zeker niet oké. Gelukkig kon ik mijn auto onder controle houden", zei de tweevoudig wereldkampioen.

Hij memoreerde daarbij aan het fatale ongeval van het 18-jarige racetalent Dilano van 't Hoff, die zaterdag om het leven kam door een crash na een spin op het natte circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen. "Enorm triest, mijn medeleven aan zijn familie", zei Verstappen.

De coureur van Red Bull slaagde er al snel in de koppositie van Pérez weer over te nemen en reed onverstoorbaar naar de winst. Hij sloeg in 24 ronden een gat van meer dan 20 seconden met de rest van het veld. "Ik kon vanaf dat moment mijn eigen wedstrijd rijden. Toen kon je zien dat het met de snelheid wel goed zit."

Deel dit artikel

Link gekopieerd