Terug

Volg Vandaag Inside

Verbazing op Het Kasteel: Sparta reageert met subtiele tweet op voorselectie Oranje

Verbazing op Het Kasteel: Sparta reageert met subtiele tweet op voorselectie Oranje

Unspecified

3 mrt 2023, 00:00

Bij Sparta Rotterdam heerst er 'best wat verbazing en teleurstelling' over het feit dat doelman Nick Olij niet in de voorlopige selectie is opgenomen door Oranje-bondscoach Ronald Koeman.

Koeman heeft Jasper Cillessen (NEC, Mark Flekken (SC Freiburg), Bart Verbruggen (RSC Anderlecht), Kjell Scherpen (Vitesse) en de nog geblesseerde Andries Noppert (sc Heerenveen) wél opgeroepen. "Met name de naam van Scherpen viel niet bij iedereen even lekker op Het Kasteel", schrijft het Algemeen Dagblad.

Olij hield dit seizoen tien keer de nul en heeft daarmee de meeste clean sheets in de competitie (tien, tegenover drie van Scherpen). De doelman van Sparta moest in totaal 22 keer de bal uit het net halen, net als Scherpen. De keeper van Vitesse kreeg evenzoveel tegentreffers in vijftien duels.

"Maar de bondscoach heeft andere keuzes gemaakt", reageert trainer Maurice Steijn. "Een voorselectie van Nick had zeker gekund. Ik snap dat hij teleurgesteld is. Het had sowieso mooi geweest om een keeper van Sparta in de voorselectie terug te zien. Wie weet komt die kans er nog een keer. De bondscoach zal zo z’n redenen hebben om tot zijn keuzes te komen", aldus de trainer van Sparta Rotterdam.

Deel dit artikel

Link gekopieerd