Terug

Volg Vandaag Inside

Verbazing om druk coachende Tadic naast Schreuder: 'Een raar beeld'

Verbazing om druk coachende Tadic naast Schreuder: 'Een raar beeld'

Unspecified

8 okt 2022, 19:05

Dušan Tadić heeft zaterdag de nodige wenkbrauwen doen fronzen tijdens de zwaarbevochten overwinning op FC Volendam (2-4). Na ruim een uur spelen werd de aanvoerder naar de kant gehaald, waarna de routinier zijn opwachting maakte bij de zijlijn, naast trainer Alfred Schreuder.

Het leverde opmerkelijke beelden op: een druk coachende Tadić naast de ingetogen Schreuder. "Wil je dat eigenlijk als staf?", vroeg ESPN-analist Hedwiges Maduro zich hardop af. "Je hebt zoveel assistenten die dit ook kunnen doen. Ik weet niet wat hij zegt, maar het is een raar beeld als je zoveel coaches hebt en je aanvoerder staat druk te doen langs de kant."

Ook op sociale media is er verbazing over het tafereel. Zo schrijft Lars Vlietman: "Je begrijpt wel meteen waarom hij Tadic nooit wisselt". Een ander kreeg een déjà vu naar het moment dat Cristiano Ronaldo stond te coachen tijdens de EK finale tussen Portugal en Frankrijk in 2016. Bart Sanders schrijft: "Als trainer moet je toch je autoriteit niet laten aantasten door zo’n hyper actieve Tadic aan de zijlijn. Je hebt vijf man staf op de bank zitten en Tadic staat daar te coachen".

Na afloop van de wedstrijd reageerde Schreuder wél enthousiast: "Het is natuurlijk hartstikke goed hoe hij het spel beleeft. Ik heb het niet gezien, maar ik hoorde hem wel coachen. Hij is een absolute prof. Een winnaar. Ik denk dat het uitstekend is om te zien hoe hij het elftal wil helpen", aldus de oefentrainer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd