Terug

Volg Vandaag Inside

Vela evenaart doelpuntenrecord MLS

Vela evenaart doelpuntenrecord MLS

Unspecified

30 sep 2019, 12:00

De Mexicaanse aanvaller Carlos Vela heeft het doelpuntenrecord in de Amerikaanse voetbalcompetitie MLS geëvenaard. De aanvoerder van Los Angeles FC schoot zondag tegen Minnesota United (1-1) op fraaie wijze zijn 31e treffer van het seizoen binnen. Daarmee evenaarde Vela het record dat Josef Martinez vorig jaar vestigde.

De Venezolaan tekende toen bij Atlanta United voor 31 treffers in de reguliere competitie van de MLS. Martinez pakte vervolgens met zijn ploeg in de play-offs, waarin hij ook nog eens vier keer scoorde, de titel. Het record in de MLS stond op 27 goals in één seizoen.

Vela zou het record zelfs alleen in handen kunnen krijgen. In de MLS staat nog één speelronde op het programma, komende zondag. Op 'Decision Day' vallen de laatste beslissingen in de strijd om deelname aan de play-offs. Los Angeles FC is daar al zeker van. Vela sluit de reguliere competitie met zijn ploeg af met een thuiswedstrijd tegen Colorado Rapids.

Overigens maakt Zlatan Ibrahimovic ook nog een kansje om het record in handen te krijgen. De Zweedse spits van LA Galaxy maakte zondag zijn 29e doelpunt. Ibrahimovic speelt met zijn ploeg in de laatste ronde uit tegen Houston Dynamo.

Deel dit artikel

Link gekopieerd