Terug

Volg Vandaag Inside

Veertien spelers weg bij gedegradeerd VVV-Venlo

Veertien spelers weg bij gedegradeerd VVV-Venlo

Unspecified

1 juni 2021, 19:32

VVV-Venlo snijdt vanwege de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie vrij rigoureus in de selectie. De Limburgse club heeft besloten van veertien spelers afscheid te nemen.

Keeper Thorsten Kirschbaum is een van die veertien. De 34-jarige Duitser was twee seizoenen de vaste waarde onder de lat bij VVV, maar zijn aflopende contract wordt niet verlengd. Dat geldt ook voor een andere ervaren speler, de 34-jarige verdediger Christian Kum.

De overige twaalf spelers die weg moeten zijn Joshua John, Torino Hunte, Arjan Swinkels, Jafar Arias, Nezar S'rifi, Lukas Schmitz, Steffen Schäfer, Zinedine Machach, Leon Guwara, Christos Donis, Anastasios Donis en Meritan Shabani. Laatstgenoemde vijf spelers waren afgelopen seizoen huurlingen en keren terug naar de club waar ze een contract hebben.

VVV-Venlo eindigde afgelopen seizoen als zeventiende en voorlaatste in de Eredivisie, met als gevolg rechtstreekse degradatie naar de eerste divisie. De clubleiding besloot eerder wel door te gaan met trainer Jos Luhukay, die in maart werd aangesteld als opvolger van de ontslagen Hans de Koning. De Limburgse club stelde onlangs Marc van Hintum aan als scout.

De Limburgse club gaat ervan uit dat de Griekse spits Giorgios Giakoumakis deze zomer ook vertrekt. Hij was afgelopen seizoen met 26 doelpunten de topscorer van de Eredivisie. Directeur Marco Bogers liet eerder weten dat er veel interesse is voor de spits.

Deel dit artikel

Link gekopieerd