Terug

Volg Vandaag Inside

Vandaag 10 jaar geleden: Nederland verliest de WK-finale van Spanje

Vandaag 10 jaar geleden: Nederland verliest de WK-finale van Spanje

Unspecified

11 juli 2020, 10:50

Vandaag precies tien jaar geleden verloor Nederland de WK-finale van Spanje in het Soccer City Stadion in Johannesburg. Oranje wist voor de derde keer in de geschiedenis, na 1974 en 1978, een finale van het wereldkampioenschap niet te winnen.

Het duel stond na negentig minuten nog steeds 0-0. Uiteindelijk trok Spanje aan het langste eind dankzij een goal van Andres Iniesta in de verlenging. Op aangeven van Cesc Fabregas schoot de middenvelder van Barcelona raak via de hand van keeper Maarten Stekelenburg. Na afloop waren onder andere Wesley Sneijder en Mark van Bommel woest op scheidsrechter Howard Webb. Iniesta zou volgens hen al met rood het veld verlaten moeten hebben wegens natrappen.

Een ander memorabel moment in de wedstrijd was de karatetrap van Nigel de Jong tegen Xabi Alonso. In de 28e minuut kwam De Jong invliegen op de borst van Alonso en kreeg een gele kaart van Webb. Later gaf de Engelsman toe dat hij De Jong een rode kaart had moeten geven.

Het moment waar Nederlanders waarschijnlijk nog wel eens wakker van liggen is dé kans van Arjen Robben. In de 62e minuut van de eindstrijd stak Sneijder Robben weg met een steekpass. Robben stond oog in oog met keeper Iker Casillas, maar de sluitpost stopte de schuiver van de kersverse aanwinst van FC Groningen met zijn teen. Het moment staat nog altijd bekend als 'de teen van Casillas'.

Bekijk hieronder de samenvatting van de WK-finale van 2010 tussen Nederland en Spanje.

Deel dit artikel

Link gekopieerd