Terug

Volg Vandaag Inside

Vanavond in VI Vandaag: uitgebreide reactie Özcan Akyol aan advocaat Wilders

Vanavond in VI Vandaag: uitgebreide reactie Özcan Akyol aan advocaat Wilders

Unspecified

11 jan 2022, 19:29

Geert Wilders eist een rectificatie van Özcan Akyol, die maandag bij VI Vandaag zei dat de PVV 'van mensen met een moslimachtergrond het stemrecht wil ontnemen'. Volgens Wilders zijn advocaat Gert-Jan Knoops is dat 'apert onjuist' en heeft Akyol schade toegebracht aan de partij van Wilders.

Johan Derksen zei maandag aan tafel bij VI Vandaag dat hij vindt dat Wilders hele redelijke dingen zegt 'wanneer de scherpe kantjes' eraf zijn. Daarop reageerde Akyol door te zeggen dat Wilders 'van mensen met een moslimachtergrond het stemrecht wil ontnemen'. 'Hij zet zichzelf buitenspel'.

Volgens Knoops wil de PVV niet specifiek van mensen met een moslimachtergrond het stemrecht ontnemen. In het PVV-programma staat dat de partij mensen met een dubbele nationaliteit het stemrecht wil ontzeggen, en hen ook niet wil toestaan een politiek ambt te bekleden. 'Dit heeft niets van doen met personen 'met een moslimachtergrond'", schrijft Knoops in een brief aan Akyol, die door Wilders op Twitter werd gezet.

Akyol wijst de eis van de hand. In een uitgebreide mail aan Knoops kondigt de columnist aan zijn uitspraak níet te rectificeren. De mail van Akyol is in handen van VI Vandaag, en zal dinsdagavond - tijdens de tweede uitzending van de nieuwe talkshow - uitgebreid besproken worden. 

VI Vandaag is iedere werkdag om 21:35 uur te zien bij SBS6.

Deel dit artikel

Link gekopieerd