Terug

Volg Vandaag Inside

Van 't Schip snapt fans die bus hebben opgewacht: 'Mogen nooit met 6-0 verliezen van de aartsrivaal'

Unspecified

12 apr 2024, 14:41

Trainer John van 't Schip snapt dat tientallen supporters van Ajax zondag na de afgang tegen Feyenoord (6-0) de spelersbus bij de Johan Cruijff ArenA hebben opgewacht. "Het is familie die daar voor ons stond", zei hij op een persconferentie voor het thuisduel van zondag met FC Twente. "Ze leven voor Ajax."

Van 't Schip benadrukte dat de ontevreden fans zich respectvol hebben gedragen. "Ze hebben dit seizoen zoveel teleurstellingen gehad", zei hij. "En toch zijn ze onvoorwaardelijk achter de club blijven staan. Wij mogen nooit met 6-0 verliezen, zeker niet van de grote aartsrivaal. Dan mogen ze best een signaal afgeven. Dat is goed te begrijpen. En ze hebben dat op een respectvolle manier gedaan."

Ajax speelt zondag een thuisduel met FC Twente, de nummer 3 van de ranglijst. De fanatieke fans van de F-Side grepen het vorige thuisduel met Go Ahead Eagles aan om hun onvrede te uiten over de commissarissen Georgette Schlick, Annette Mosman en Cees van Oevelen. Zij zaten afgelopen zomer ook al in de raad van commissarissen toen directeur voetbalzaken Sven Mislintat voor ruim 100 miljoen euro twaalf nieuwe spelers naar Amsterdam haalde.

John van 't Schip reageerde eerder in gesprek met Noa Vahle op de historische nederlaag tegen Feyenoord. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd