Terug

Volg Vandaag Inside

'Van Praag bezat Ajax-aandelen al tijdens KNVB-voorzitterschap'

Unspecified

15 apr 2024, 17:53

Michael van Praag, voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax, zou zijn aandelen in de club al hebben gehad op het moment dat hij bondsvoorzitter was van de KNVB. Dat blijkt uit documenten in handen van BNR-sportverslaggever Jaap de Groot.

Volgens BNR verbiedt het reglement van de voetbalbond het bezit van belangen in een organisatie die eventueel het belang van de KNVB schaadt. De verslaggever nam vervolgens contact op met de KNVB, die wist te melden dat het reglement niet voor bestuurders gold.

“Toen heb ik toch maar besloten om de reglementen voor bondsbestuurders op te zoeken en in artikel 3.1 staat gewoon klip en klaar dat een bondsbestuurder geen financieel belang mag hebben in een organisatie die eventueel het belang van de KNVB kan schaden. Dat is getekend op 8 november 2018, met de handtekening van Van Praag daaronder", besluit De Groot.

In een reactie op deze bevindingen zei de voetbalbond geen mededelingen te doen over ex-bestuurders.

De Vandaag Inside-tafel reageerde vorige week op de chaos bij Ajax rondom Alex Kroes en Michael van Praag. Bekijk de beelden boven deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd