Terug

Volg Vandaag Inside

Van Nistelrooij en PSV stonden recht tegenover elkaar in kwestie Veerman

Van Nistelrooij en PSV stonden recht tegenover elkaar in kwestie Veerman

Unspecified

25 mei 2023, 10:05

Ruud van Nistelrooij is sinds woensdagochtend geen trainer meer van PSV. Hij voelde geen draagvlak meer vanuit de club. Wat daaraan bijgedragen heeft, is een meningsverschil over middenvelder Joey Veerman, meldt Voetbal International.

Joey Veerman wordt door velen beschouwd als één van de betere voetballers van PSV. Desondanks werd, tot onvrede van assistenten Fred Rutten en André Ooijer, de middenvelder vaak op de bank gehouden door van Nistelrooij. De laatste wedstrijden van het seizoen kreeg Veerman meer minuten en groeide hij steeds meer uit tot één van de uitblinkers bij de Eindhovenaren.

Dat bracht een ander discussiepunt op binnen de muren van het Philips Stadion. Van Nistelrooij had er, bij een goed bod, namelijk geen problemen mee als Veerman – die sfeerbepalend in de kleedkamer is – verkocht zou worden. De clubleiding van PSV wilde daarentegen juist een team om Veerman en Xavi Simons heen bouwen voor volgend seizoen.

Later is gebleken dat Joey Veerman onderdeel was van de groep spelers die met Earnest Stewart en Marcel Brands is gaan praten over het functioneren van Ruud van Nistelrooij. Eerder werd gemeld dat ook Xavi Simons bij die groep hoorde, maar dat is onjuist volgens PSV-watcher Marco Timmer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd