Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hooijdonk rectificeert uitspraken over 'duistere deals' nadat Steijn kort geding aanspant

Unspecified

16 aug 2023, 15:00

Pierre van Hooijdonk heeft uiteindelijk toch besloten om zijn uitspraken over Maurice Steijn bij Studio Voetbal van zondag te rectificeren. Dat meldt de De Telegraaf.

Van Hooijdonk zat zondag als vaste tafelgast in Studio Voetbal. Hij betichtte Steijn van "betrokkenheid bij duistere dealtjes met bevriende zaakwaarnemers". Dat gebeurde volgens Van Hooijdonk toen Steijn trainer was van NAC Breda. Zelf zit de oud-voetballer nu in de raad van commissarissen bij NAC. Het is algemeen bekend dat Van Hooijdonk en Steijn geen goede relatie met elkaar hebben.

Steijn maakte woensdag bekend een kort geding tegen Van Hooijdonk aan te spannen vanwege de uitlatingen in het programma Studio Voetbal. Steijn eist dat de analist de uitspraken rectificeert, zowel schriftelijk als in de komende uitzending van Studio Voetbal. Omdat Van Hooijdonk dit niet voor woensdagmiddag toezegde, stapt Steijn naar de rechter.

De NOS weet niet of analist Pierre van Hooijdonk zijn excuses gaat maken in het programma Studio Voetbal. Ook kan de NOS niet bevestigen of Van Hooijdonk zondag in het programma te zien is. Dat laat een woordvoerder van de NOS woensdag weten.

Jan Kabalt, de advocaat van Steijn, laat weten dat het kort geding pas van de baan is als Van Hooijdonk conform de gewenste bewoordingen rectificeert.

Johan reageerde dinsdagavond in Vandaag Inside op de vete tussen Steijn en Van Hooijdonk. Bekijk het terug in de video bovenaan het artikel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd