Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hooijdonk fileert interview Ten Hag: 'Ik kan hier niet naar kijken'

Van Hooijdonk fileert interview Ten Hag: 'Ik kan hier niet naar kijken'

Unspecified

21 feb 2022, 08:41

Pierre van Hooijdonk heeft kritisch gereageerd op uitspraken van Erik ten Hag. Na afloop van het gewonnen duel met Willem ll (0-1) zei de trainer van Ajax dat zijn ploeg 50 procent kans had om door te gaan in de Champions League. 

‘Het is 50/50, Een buitengewoon goede ploeg, Benfica. Met een buitengewoon goede aanval. We zullen een scherp plan moeten hebben en in de uitvoering moeten we heel goed zijn’, zei Ten Hag voor de camera van de NOS. Van Hooijdonk, zondag een van de analisten aan tafel bij Studio Voetbal, stoort zich aan de uitspraken van de Ajax-trainer. ‘Weet je? Ik kan hier niet meer naar kijken. Dat heeft niks met Ten Hag te maken, maar die interviews voor Europese wedstrijden… die tegenstanders worden zóveel sterker gemaakt door de trainers. 50/50, het is helemaal geen 50/50? Het is 80/20.’ 

Ibrahim Afellay schaart zich achter Van Hooijdonk. ‘Dat is alleen maar om nog meer een gevoel te creëren van hoe knap het zal zijn als Ajax de volgende ronde haalt. Zo van, kijk eens hoe knap het is dat wij door zijn. Ook als ze straks met veel goals verschil zullen winnen’, aldus de analist. 

Ajax is goed uit de winterstop gekomen, met overwinningen op FC Utrecht (0-3), Excelsior Maassluis (9-0), PSV (1-2), Heracles Almelo (3-0), Vitesse (5-0), FC Twente (5-0) en dus ook Willem II. Benfica, de huidige nummer 3 van Portugal, won slechts twee van de laatste vijf duels. Trainer Nélson Veríssimo, de tijdelijke opvolger van de eind december vertrokken Jorge Jesus, zag zijn ploeg vrijdag tegen Boavista een voorsprong van twee doelpunten verspelen (2-2).

Deel dit artikel

Link gekopieerd