Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hooijdonk blikt terug op incident met Van Persie: 'Tegenwoordig word je daarvoor ontslagen'

Unspecified

5 apr 2024, 13:05

Pierre van Hooijdonk is deze week te gast bij Thomas Verhaar, Maarten de Fockert en Bart Vriends voor een nieuwe aflevering van de Cor Potcast. De oud-spits van Feyenoord blikt terug op het 'vrije trap-incident' met Robin van Persie in 2002.

Van Hooijdonk en Van Persie stonden destijds in het duel van Feyenoord met RKC Waalwijk achter de bal voor een vrije trap, en Van Hooijdonk leek hem te gaan nemen. De toen 18-jarige Van Persie arriveerde die dag te laat op de club, omdat hij geen rekening had gehouden met het verzetten van de klok en mocht daardoor later in de wedstrijd invallen. "Toen dacht hij: ‘Dit is een mooi moment om even wat recht te zetten.’ Ik heb daar geen last van gehad, maar iedereen bij ons in de kleedkamer wist wel hoe laat het was", blikt Van Hooijdonk terug.

Vervolgens vraagt Vriends wat Van Hooijdonk daarmee bedoelt. "Dat waren twee handjes. Toen kon dat nog, tegenwoordig word je ontslagen denk ik", reageert Van Hooijdonk. "Ik duwde hem gewoon tegen de muur aan en klaar. Maar dat was voor de rest helemaal geen discussiepunt. Ik stoorde me daarna alleen aan het feit dat mensen die actie (van Van Persie, red.) goedkeurden."

"Ik ben altijd een jongen geweest die zich altijd conformeerde aan de afspraken die er lagen", vervolgt de oud-spits. "Dat vind ik namelijk een stukje betrouwbaarheid, ook als het bijvoorbeeld tactisch is. Als je achter je man aan moet, dan verwacht je als trainer dat dat gebeurt. Dat vond ik ongepast en dat vind ik nog steeds, ook als het morgen bij mij bij Zaterdag 2 Beek Vooruit gebeurt. En dit is niet iets wat ik dertig jaar lang met me meedraag. Schei uit! Ik had het veel erger gevonden als daar iemand had gestaan die een mindere trap had gehad", aldus Van Hooijdonk.

René van der Gijp hoorde onlangs de meningen van Pierre van Hooijdonk en Ronald Koeman over Vandaag Inside. Bekijk de reactie van René terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd