Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem verbaasd over laatste speelronde: 'Hoe verzin je het eigenlijk, hè?'

Van Hanegem verbaasd over laatste speelronde: 'Hoe verzin je het eigenlijk, hè?'

Unspecified

31 okt 2022, 00:00

Willem van Hanegem vindt het onnodig dat Ajax en Feyenoord tijdens de afgelopen speelronde niet in actie kwamen. De twee clubs kregen rust van de KNVB, zodat zij zich zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op de laatste groepswedstrijd in de Champions League en Europa League.

"Een speelronde zonder Ajax en Feyenoord, hoe verzin je het eigenlijk, hè? Ik vond er weinig aan", schrijft Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad. "Die clubs zijn vast lekker uitgerust voor de wedstrijden in Europa deze week, maar ik heb al vaker gezegd dat veel spelen juist belangrijk is. Het maakt je sterker en beter."

In de afgelopen Europese speelronde ging Ajax in de Johan Cruijff ArenA met 0-3 onderuit tegen Liverpool, terwijl Feyenoord in de blessuretijd met 1-0 verloor op bezoek bij Sturm Graz. "Ajax had na de nederlaag tegen Liverpool snel weer moeten spelen en Feyenoord helemaal, al wisten ze bij het schrappen van de wedstrijden in Zeist natuurlijk niet dat die ploegen voorafgaand aan het weekendje vrij een dramatische speelronde in Europa zouden afwerken", aldus De Kromme.

Ajax neemt het dinsdagavond om 21:00 uur op in Glasgow tegen Rangers FC en Feyenoord ontvangt in De Kuip Lazio (aftrap 18:45 uur). Bekijk de samenvatting van het duel tussen Sturm Graz en de Rotterdammers terug in de onderstaande video.

SAMENVATTING: Sturm Graz - Feyenoord (Groepsfase Europa League)
4:15
SAMENVATTING: Sturm Graz - Feyenoord (Groepsfase Europa League)

Deel dit artikel

Link gekopieerd