Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem haalt uit naar Kuyt: 'Ze verliezen zo vaak, dat er voldoende werk te doen is'

Van Hanegem haalt uit naar Kuyt: 'Ze verliezen zo vaak, dat er voldoende werk te doen is'

Unspecified

21 okt 2019, 14:15

Willem van Hanegem heeft in zijn wekelijkse column in het AD uitgehaald naar Dirk Kuyt, de coach van Feyenoord onder 19. Volgens Van Hanegem besteedt Kuyt te weinig tijd aan zijn werk en wordt de jeugdopleiding van Feyenoord daarmee een slechte dienst bewezen, terwijl het toch al zo stroef loopt in Rotterdam.

Van Hanegem: "Bij Rangers-uit moest en zou hij naar Steven Gerrard gaan. Tegen FC Porto thuis schrapte hij een training van zijn elftal. In de interlandperiode oefende het elftal niet, want Dirk moest met oud-ploeggenoten voetballen in Liverpool en Hamburg. Prima hoor, maar als je trainer bent van een elftal dat op korte termijn de hoofdmacht van Feyenoord moet aanvullen of zelfs versterken, moet je daar mee bezig zijn. En ze verliezen zo vaak, dat er voldoende werk te doen is."

Hij vervolgt: "Dan zit hij ook daar in Bern (donderdag speelt Feyenoord in de Europa League tegen Young Boys) weer pontificaal op de tribune en schrapt hij doodleuk de trainingen van Feyenoord onder 19. De jeugdopleiding van Feyenoord is door de clubleiding zelf bestempeld als meer dan belangrijk. Terecht, want zo slecht als het nu gaat, doet pijn."

"Ook tegen Heracles was het los zand. Supporters van Feyenoord zien in Kuyt dé oplossing. Stam er straks uit en Kuyt als de messias. Maar helaas, naast de kritiek op het eerste elftal die duidelijk is hoor ik ook steeds meer gemor over de jeugdopleiding inclusief Kuyt", aldus de 75-jarige oud-speler en oud-trainer van de Rotterdammers tot besluit.

VIDEO - Johan slacht Kuyt: 'De grootste griezel in het voetbal'

Johan slacht Kuyt: 'De grootste griezel in het voetbal'
5:10
Johan slacht Kuyt: 'De grootste griezel in het voetbal'

Deel dit artikel

Link gekopieerd