Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem aan de slag als adviseur bij FC Den Bosch

Van Hanegem aan de slag als adviseur bij FC Den Bosch

Unspecified

6 mei 2019, 14:17

Na een innige flirt van ruim anderhalve week, heeft Feyenoord-icoon Willem van Hanegem FC Den Bosch laten weten dat hij zich tijdens de Play Off-periode beschikbaar zal stellen als adviseur. Nadat Wim van der Horst de interesse van de 75-jarige voormalig topspeler- en trainer polste, was het de vraag of Van Hanegem in zou stappen. Maandag werd de periodieke samenwerking alsnog beklonken.

Bert Ruijsch (technisch manager FC Den Bosch): 'Van Hanegem is een fenomeen en uniek in alle facetten. Zoals hij vroeger voetbalde, zo praat hij er ook over. Willems voetbalopvattingen volgen de kortste weg. Hij komt heel snel bij de essentie, namelijk plezier in het spelletje. Hij is volledig onafhankelijk en staat bekend om zijn eerlijkheid. We zijn daarom heel blij dat het gelukt is om Willem voor FC Den Bosch te winnen. Na veertien jaar willen we weer heel graag de Eredivisie in en we denken dat Willem FC Den Bosch daarbij kan helpen.'

Het technische staf-drietal Erik van der Ven, Paul Beekmans en keeperstrainer John Vos blijft verantwoordelijk voor de dagelijkse trainingen en de opstellingen Van Hanegem, die tijdens de duels van FC Den Bosch niet op de bank zit, opereert op de achtergrond. Hij gaat trainingen en wedstrijden observeren en gesprekken voeren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd