Terug

Volg Vandaag Inside

Van Gaal vindt het schandalig dat regering bezuinigt op gymles

Van Gaal vindt het schandalig dat regering bezuinigt op gymles

Unspecified

17 juni 2022, 15:12

Bondscoach Louis van Gaal heeft het belang van sport voor de jeugd nog maar eens benadrukt. Dat deed hij tijdens de finale van het schoolvoetbal in Zeist, waar hij diverse kindervragen beantwoordde. Een jongetje vroeg de bondscoach daar naar zijn mening over de gymlessen op de basisschool. "Wat vindt u ervan dat kinderen op de basisschool soms maar twee keer per week, of zelfs minder, gymmen? En zou u een oproep kunnen doen aan de regering om dit op te schroeven?", vroeg hij.

Van Gaal lachte en was vervolgens duidelijk in zijn antwoord. "Jij bent hele slimme jongen. Jij denkt dat ik veel meer bereik met al die camera's die er zijn", glimlachte de bondscoach van Oranje. "Als je beweegt of gymnastiek doet, of sport bedrijft, zoals jullie met voetbal... Dat is heel goed voor de gezondheid van het lichaam. Als je daarop bezuinigt, weet je niet waarover je praat."

Volgens Van Gaal is het vooral belangrijk om tijdens de kinderjaren aan sport te doen. "Want dan ga je ook later langer door. Daarom vind ik het niet zo slim van onze regering of overheid dat zij gymnastiek bekorten op het aantal uren. Ik vind dat het iedere dag minimaal een half uur moet zijn."

Van Gaal verzorgde in Zeist ook de aftrap van de finale van het landelijke schoolvoetbaltoernooi.

Deel dit artikel

Link gekopieerd