Terug

Volg Vandaag Inside

'Van Gaal rest niets anders dan Ajax bij de hand te nemen, wie gaat hem bellen?'

'Van Gaal rest niets anders dan Ajax bij de hand te nemen, wie gaat hem bellen?'

Unspecified

23 jan 2023, 00:00

Hugo Borst schrijft in zijn column voor het Algemeen Dagblad dat er momenteel maar één man Ajax kan helpen: Louis van Gaal. Het maak volgens Borst niet uit in welke functie dat is, maar de voormalige bondscoach van Oranje 'rest niets anders' dan de Amsterdamse club 'bij de hand te nemen', aldus de columnist.

Het nieuws dat Van Gaal definitief niet de nieuwe bondscoach wordt van België bracht Borst op een idee: "Tijdens de Klassieker werd dat bekendgemaakt. Ik klikte het bericht aan, want ik verloor steeds mijn belangstelling voor Feyenoord - Ajax. Ajax leek, vooral de eerste helft, op Cambuur. Ik dacht aan mensen die dat zouden kunnen repareren. Cruijff, Ten Hag en Van Gaal. Maar ja, de een dood, de ander voorlopig verloren aan de Premier League en Louis... Die is vrij!"

Van Gaal liet vlak voor het einde van het WK in Qatar weten dat hij een terugkeer als trainer echter niet wil uitsluiten. "Hem rest niets anders dan Ajax bij de hand te nemen", schrijft Borst verder. "Maakt niet uit in welke hoedanigheid. Als vervanger van de onzichtbare algemeen directeur Edwin van der Sar? Prima. Als technisch directeur? Goed plan. Als controleur in de raad van commissarissen? Kan ook. Als (on)bezoldigd adviseur? Alles is goed."

Ajax-trainer Alfred Schreuder moet volgens Borst blijven. "Alleen de trainer moet je, voorlopig, laten zitten", vervolgt Borst. "Alfred Schreuder treft zeker blaam, maar niet de meeste blaam. Dit lijkt een verloren seizoen. De Europa League is eigenlijk de hoofdprijs. Ik vraag me af of Louis van Gaal van deze selectie chocola zou kunnen maken."

"Niet wanhopen, Ajax-fan. Het komt weer goed. Het komt altijd weer goed. Ajax gaat nooit kapot. Maar het zou wel flink helpen als Louis van Gaal zich ermee gaat bemoeien. Ik vraag me alleen af wie hem gaat bellen. Wie zal hem vriendelijk vragen om zijn voetbalverstand en leiderschap in te zetten?", aldus de columnist.

Deel dit artikel

Link gekopieerd