Terug

Volg Vandaag Inside

'Van Gaal is in zijn hart een Feyenoord-bondscoach'

'Van Gaal is in zijn hart een Feyenoord-bondscoach'

Unspecified

23 sep 2022, 19:15

Louis van Gaal wordt regelmatig verweten dat hij Ajacieden eerder laat debuteren dan spelers van Feyenoord of PSV. Volgens de cijfers is Van Gaal echter een Feyenoord-bondscoach, weet Valentijn Driessen.

Dat stelt de journalist in de voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf. In de huidige interlandperiode werden Ajacieden Remko Pasveer (38) en Kenneth Taylor (20) voor het eerst opgeroepen. Waar de geroutineerde doelman een stabiele indruk maakte onder de laten tegen Polen, speelde ook Taylor zich in de schijnwerpers van Van Gaal.

Op de vraag of Taylor ook meegaat naar het WK in Qatar stelt Mike Verweij: "Hij moet werken aan zijn verdedigende oriëntatie. Dat heeft hij gehoord tijdens een persoonlijk gesprek met Van Gaal. Dus hij durfde nog niet te juichen. Maar ik denk wel dat het typisch Louis van Gaal is om ook een jonge jongen mee te nemen. Want dan kan hij tot in de lengte van dagen roepen: ik heb die jongen meegenomen naar dat WK in Qatar..."

"Dus dat is de bevestiging dat het een Ajax-bondscoach is", concludeert Sedee, die vervolgens wordt overruled door Valentijn. "Nee, Mike liet mij net een paar statistieken zien. Het blijkt dat Louis van Gaal in zijn hart eigenlijk een Feyenoord-bondscoach is. Er hebben meer Feyenoorders in Oranje gedebuteerd dan Ajacieden. Denk aan Martins Indi, De Vrij en Kongolo."

Verweij vult aan: "Op het WK van 2014 was Feyenoord hofleverancier van Oranje. In drie periodes van Van Gaal zijn geloof ik vijftig spelers gedebuteerd, waarvan tien van Ajax, twaalf van Feyenoord en acht van PSV. Maar Ajax speelt Champions League en wordt wereldwijd geroemd om de jeugdopleiding. Dan moet je ongeveer drie keer zo snel debuteren als je bij Ajax speelt", besluit de Ajax-watcher.

In Vandaag Inside zag René van der Gijp de persconferentie van de geïrriteerde bondscoach in aanloop naar de interland tegen Polen. Bekijk het fragment hieronder.

René ziet persconferentie Van Gaal: 'Een man van 70 die het over helemaal niets heeft'
4:34
René ziet persconferentie Van Gaal: 'Een man van 70 die het over helemaal niets heeft'

Deel dit artikel

Link gekopieerd