Terug

Volg Vandaag Inside

Van der Gaag: ik had dit nooit kunnen voorzien

Van der Gaag: ik had dit nooit kunnen voorzien

Unspecified

8 mrt 2019, 17:06

ZUNDERT (ANP) - Mitchell van der Gaag kan er de lol nog wel van inzien. ,,Ik doe hier bijna alles nu, hè'', zegt hij vrijdag grappend als hij van het trainingsveld in Zundert afloopt en een trainingsbal in een tas stopt. De oud-verdediger had zich wel wat anders voorgesteld van het avontuur bij NAC Breda toen hij halverwege mei zijn handtekening zette onder een contract voor twee seizoenen.

,,Als je kijkt naar wat er allemaal gebeurd is, is dit wel het moeilijkste jaar uit mijn trainersloopbaan. Ik heb op Cyprus en in Portugal gewerkt. Als je die avonturen bij elkaar optelt, kom je nog niet in de buurt van wat ik hier bij NAC allemaal heb meegemaakt. Dit had ik niet kunnen voorzien'', aldus de 47-jarige Van der Gaag, die werd binnengehaald door Hans Smulders. Zij werkten eerder samen bij FC Eindhoven.

Een bestuurscrisis zorgde eind september voor het vertrek van Smulders. Algemeen directeur Justin Goetzee toonde zich solidair en stapte ook op. Rustig werd het niet meer bij NAC, waar Nicole Edelenbos sinds eind december als interim-directeur werkt.

Moeilijke tijden

,,Leerzaam is het zeker. Maar als sportman wil je successen en resultaten behalen. Daar gaat het uiteindelijk om. Voor iedereen zijn het moeilijke tijden'', zegt Van der Gaag, die zelf niet heeft overwogen op te stappen. ,,Dat is niet in mijn gedachten opgekomen. Ik heb hier voor getekend. Je moet altijd weer door.''

NAC Breda staat met nog tien wedstrijden te gaan op de laatste plaats met vijf punten achterstand op De Graafschap. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen PSV. Eind september verloor NAC in eigen stadion met 0-2, maar PSV had het lange tijd wel moeilijk. Dat duel was kort na het vertrek van Smulders en Goetzee.

Hard werken

Van der Gaag: ,,Daar stond een team dat keihard werkte. Ook na de 0-1 creëerden we toen kansen. Maar dat is alweer een tijdje geleden en in de tussentijd zijn best veel dingen veranderd.''

NAC won 22 december voor het laatst een wedstrijd in de eredivisie. Buiten Breda is NAC zelfs al een jaar zonder zege. Het resterende programma biedt de Brabanders nog wel hoop. Na PSV neemt NAC het achtereenvolgens op tegen FC Utrecht (thuis), VVV-Venlo (thuis), Excelsior (uit), Heracles Almelo (uit), FC Emmen (thuis), Fortuna Sittard (uit), Feyenoord (thuis), PEC Zwolle (thuis) en sc Heerenveen (uit).

,,Het is niet zo dat we het na de wedstrijd tegen PSV wel eventjes doen. We moeten er hard voor werken, maar het ziet er op papier wel iets makkelijker uit'', zegt Van der Gaag. ,,Op dit moment kijken we alleen naar De Graafschap. We moeten directe degradatie voorkomen.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd