Terug

Volg Vandaag Inside

Van den Brom en AZ na dit seizoen uit elkaar, Slot opvolger

Van den Brom en AZ na dit seizoen uit elkaar, Slot opvolger

Unspecified

10 dec 2018, 16:44

John van den Brom is bezig aan zijn laatste maanden bij AZ. De Alkmaarse club neemt na dit seizoen afscheid van de trainer. Arne Slot, nu nog assistent-coach, wordt zijn opvolger.

Van den Brom verlengde in maart van dit jaar zijn aflopende contract tot de zomer van 2019. De tweevoudig international begon in september 2014 in Alkmaar als opvolger van Marco van Basten. Onder leiding van de nu 52-jarige Van den Brom eindigde AZ achtereenvolgens als derde, vierde, zesde en derde in de eredivisie. In zijn eerste twee seizoenen plaatste de Alkmaarse ploeg zich rechtstreeks voor de Europa League. AZ speelde twee keer de bekerfinale, in 2017 en 2018. Eerst was Vitesse te sterk en afgelopen seizoen Feyenoord.

AZ werd dit seizoen begin augustus in de de tweede ronde van de kwalificatie van de Europa League uitgeschakeld door FC Kairat. In de eredivisie nemen de Noord-Hollanders na vijftien speelronden de zesde plek in. Van den Brom, oud-speler van onder meer Ajax en Vitesse, werkte eerder als trainer bij AGOVV Apeldoorn, ADO Den Haag, Vitesse en Anderlecht.

Van den Brom zou de voornaamste kandidaat zijn om na de zomer aan de slag te gaan bij FC Utrecht, dat nu nog onder leiding staat van Dick Advocaat. Van den Brom zou al gesproken hebben met Frans van Seumeren, de eigenaar van FC Utrecht. Als het rond komt, ondertekent Van den Brom een tweejarige verbintenis met een optie voor nog een seizoen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd