Van Bronckhorst: hadden onszelf moeten belonen

10 mrt 2019, 19:13

ARNHEM (ANP) - Feyenoord leek zondag dicht bij de eerste overwinning in de competitie buiten het eigen stadion sinds 9 december. Tegen Vitesse moesten de Rotterdammers, ondanks voldoende kansen, genoegen nemen met een gelijkspel (1-1). ,,We verdienden om te winnen, maar hebben onszelf niet beloond'', oordeelde Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst.

Orkun Kökcü, die de geblesseerde Tonny Vilhena verving, opende in de blessuretijd van de eerste helft de score. ,,Orkun maakt een hele goede ontwikkeling door. Hij was altijd aanspeelbaar en maakte een mooie goal. We domineerden en Vitesse kon geen druk op ons krijgen'', zei Van Bronckhorst.

Feyenoord liet zich na een goede eerste helft in de beginfase van de tweede helft verrassen. Cuco Martina verdedigde niet goed uit en schoot de bal tegen Mohammed Dauda aan (1-1). Van Bronckhorst: ,,Dat mag niet op dit niveau, zeker niet zo kort na rust. In die fase hebben we het onszelf moeilijk gemaakt. Als je zoveel energie in de wedstrijd stopt, is het heel teleurstellend om op dat moment zo’n doelpunt tegen te krijgen. We hadden goede zaken kunnen doen.''