Terug

Volg Vandaag Inside

Van Bommel bevestigt aanstaand vertrek linksback Ávila naar Ajax

Van Bommel bevestigt aanstaand vertrek linksback Ávila naar Ajax

Unspecified

21 aug 2023, 18:08

Ajax gaat zich versterken met Gastón Ávila. De 21-jarige Argentijnse linksback komt over van Antwerp FC. Ávila zit al niet meer bij de selectie van trainer Mark van Bommel, die het dinsdag in de play-offs van de Champions League opneemt tegen AEK Athene.

"We gaan zijn talent en kwaliteiten natuurlijk missen en het is een vervelend moment", aldus Van Bommel over Ávila. "Het hoort er een beetje bij. We zijn nog geen topclub die niet meer hoeft te verkopen en voor België zijn dit hoge bedragen. Het is ook een compliment voor de hele spelersgroep en club. Het is een teken dat we vorig seizoen goed hebben gepresteerd. Het maakt me niet nerveus, we vinden wel een oplossing morgen."

Ajax-trainer Maurice Steijn vertelde zaterdag na het gelijkspel tegen Excelsior (2-2) dat hij niet tevreden is over linksbacks Anass Salah-Eddine en Owen Wijndal. Ávila speelde één seizoen voor Antwerp en kwam daarvoor in eigen land uit voor Boca Juniors en Rosario Central.

Antwerp verloor in de voorbereiding op het seizoen nog met 3-0 van AEK Athene, in een oefenduel van twee keer 60 minuten. "Dat was een duidelijke nederlaag, al waren zij nog niet compleet en wij ook niet", zegt Van Bommel. "Het is een ploeg met al veel ervaring in Europa, een ploeg die al wat op leeftijd is ook."

Deel dit artikel

Link gekopieerd