Terug

Volg Vandaag Inside

Van Basten over transfersom Kökçü: ‘Ajax had er minimaal 60 miljoen voor gekregen’

Van Basten over transfersom Kökçü: ‘Ajax had er minimaal 60 miljoen voor gekregen’

Unspecified

13 juni 2023, 19:29

Voetballegende Marco van Basten heeft zijn twijfels geuit over de transfersom van Orkun Kökçü. De Turkse middenvelder verruilde onlangs Feyenoord voor Benfica, waarvoor een bedrag van 25 miljoen euro werd neergeteld. Dit bedrag kan nog oplopen tot 30 miljoen euro aan de hand van bonussen en daarnaast heeft Feyenoord een fors doorverkooppercentage bedongen. Toch is Van Basten van mening dat dit bedrag veel te laag is.

"Voor Feyenoord vind ik het weinig geld, 25 miljoen," verklaarde Van Basten maandagavond aan tafel bij Rondo. "Als je ziet wat Portugese clubs normaal gesproken aan transfers verdienen, is dit een laag bedrag. Als zo'n speler bij Ajax zou spelen, krijgen ze er 60 miljoen voor."

Van Basten begrijpt daarnaast niet waarom Kökçü ervoor heeft gekozen om over te stappen naar de Portugese topclub. "Nee, ik vind dit geen goede keuze. De Nederlandse competitie is gelijkwaardig aan de Portugese competitie. Dan kun je beter naar de Duitse, Italiaanse of Franse competitie gaan. Nu speel je slechts tegen twee topclubs per seizoen: FC Porto en Sporting Lissabon. Onze competitie hoeft niet onder te doen voor die van hen." Met zijn kritische kanttekeningen plaatst Van Basten vraagtekens bij zowel de transfersom als de keuze van Kökçü.

Deel dit artikel

Link gekopieerd