Van Aanholt helpt Palace met penalty aan zege

5 okt 2019, 23:05

Patrick van Aanholt heeft met een doelpunt bijgedragen aan de zege van zijn club Crystal Palace op West Ham United (2-1). De linksback benutte na ruim een uur spelen een penalty, die was toegekend na een handsbal van Declan Rice.

Tien minuten voor het doelpunt van Van Aanholt, opgeroepen voor de komende twee EK-kwalificatiewedstrijden van Oranje, had Sébastien Haller West Ham aan de leiding geschoten. De voormalig spits van FC Utrecht tikte van dichtbij raak met links.

Jordan Ayew bezorgde de ploeg van Van Aanholt zelfs een overwinning door 3 minuten voor tijd de 1-2 aan te laten tekenen. Zijn doelpunt werd in eerste instantie afgekeurd, maar na het raadplegen van de VAR bleek dat onterecht.

Door de zege is Crystal Palace de verrassende nummer 4 van de Premier League. Van de acht wedstrijden werden er al vier gewonnen.