Terug

Volg Vandaag Inside

Valverde verwacht nog meer van Frenkie de Jong

Valverde verwacht nog meer van Frenkie de Jong

Unspecified

24 dec 2019, 15:22

Trainer Ernesto Valverde is tevreden over het eerste half jaar van Frenkie de Jong bij FC Barcelona, maar hij verwacht nog meer van zijn zomeraanwinst. "Frenkie kan nog meer geven, zeker in het strafschopgebied van de tegenstander", zei Valverde. "Hij heeft de kwaliteiten om ook in de laatste meters nog betrokken te zijn bij onze aanval. Daarin kan hij zich nog wel verbeteren."

De Jong deed aan alle achttien competitieduels van Barcelona mee, waarvan zestien keer als basisspeler. De 22-jarige middenvelder maakte één doelpunt (tegen Valencia) en gaf twee assists. "Frenkie is het heden en de toekomst. Een jonge speler met veel energie", aldus Valverde. "Hij beweegt naar voren en naar achteren en houdt de organisatie van het team zo bij elkaar. Frenkie raakt steeds beter gewend aan onze manier van spelen, net als Antoine Griezmann."

De Fransman, voor 120 miljoen euro overgekomen van Atlético Madrid, kwam wat moeizaam op gang. Volgens Spaanse media kon Griezmann aanvankelijk niet opschieten met Lionel Messi en Luis Suárez, de twee andere topaanvallers van Barcelona. De hoofdpersonen zelf ontkenden dat stellig. De Franse aanvaller heeft vooralsnog zeven keer gescoord in La Liga. "Griezmann presteert al jaren heel goed in de Spaanse competitie. Maar het is niet makkelijk om bij ons te voetballen als je een heel andere manier van spelen gewend bent", zegt Valverde, doelend op de behoudende tactiek van Atlético.

Barcelona sluit het jaar als koploper af, met twee punten voorsprong op Real Madrid. De ploeg van Valverde hervat het seizoen volgende week zaterdag tegen stadgenoot Espanyol.

VIDEO - Jan lovend over Frenkie de Jong: 'Dat kunnen wij niet eens met een strandbal'

Jan lovend over Frenkie de Jong: 'Dat kunnen wij niet eens met een strandbal'
3:22
Jan lovend over Frenkie de Jong: 'Dat kunnen wij niet eens met een strandbal'

Deel dit artikel

Link gekopieerd