Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn: 'Toen bleken de Feyenoorders Bijlow, Geertruida en Wieffer een maatje te klein'

Valentijn: 'Toen bleken de Feyenoorders Bijlow, Geertruida en Wieffer een maatje te klein'

Unspecified

15 juni 2023, 19:35

Valentijn Driessen concludeert dat het huidige Nederlands elftal onder bondscoach Ronald Koeman nog een lange weg te gaan heeft. De chef voetbal van De Telegraaf zag dat Oranje kwalitatief tekortkwam tegen Kroatië, de nummer drie van de wereld.

"Voor rust toonde Oranje contouren van een team zoals iedereen graag ziet", schrijft Valentijn in zijn analyse. "Vooral bij de openingstreffer van Donyell Malen met een aanval over vijf schijven. Alleen mocht het allemaal wel een tikje dominanter en twee of drie uitgespeelde kansen meer zou ook niet misstaan."

In de tweede helft nam Kroatië het initiatief over. Gakpo hielp de Kroaten door in de 55e minuut een overtreding te maken op Luka Modric. Andrej Kramaric benutte de penalty. Mario Pasalic zette zijn ploeg in de 72e minuut op voorsprong. "Toen die ploeg onder aanvoering van een sublieme Luka Modric – hij zette Frenkie de Jong in de schaduw – gas gaf, lukte het Oranje niet meer om onder de druk uit te komen", gaat Valentijn verder. "Toen bleken de Feyenoorders Bijlow, Geertruida en Wieffer evenals veel van hun ploeggenoten een maatje te klein."

Invaller Noa Lang maakte diep in blessuretijd alsnog gelijk, maar in de verlenging sloegen de Kroaten via Bruno Petkovic opnieuw toe. Modric bepaalde de eindstand vanuit een strafschop: 2-4. "De gelukkige hand van wisselen van Koeman hielp Oranje in extremis aan een verlenging door een doelpunt van invaller Lang", vervolgt Valentijn. "Alleen was de pijp met dat slotoffensief leeg en lukte het Oranje niet meer om de opgelopen 3-2 achterstand nog goed te maken. Maar uiteindelijk is het natuurlijk geen conditionele kwestie, maar een kwalitatieve kwestie", aldus Valentijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd