Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn: 'PSV treft komende zondag pas eerste serieuze tegenstander'

Unspecified

25 okt 2023, 11:09

Valentijn Driessen is van mening dat PSV in de Eredivisie tot nu toe te weinig weerstand heeft gekregen en daarom onder meer nog niet de gewenste resultaten heeft weten te behalen in de Champions League. De ploeg van trainer Peter Bosz kwam dinsdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij RC Lens.

"In Frankrijk moest het komen van Hirving Lozano en Johan Bakayoko. De Mexicaan was ongelukkig dat zijn eerste doelpoging op de paal belandde, de Belg vond bij zijn eerste poging een gaatje bij de tweede paal", blikt Valentijn terug op het duel tussen Lens en PSV. "Geen slecht rendement, maar het duo bracht de Franse defensie te weinig in problemen waardoor de voorsprong minimaal bleef en de eerste de beste kans van de Fransen zorgde voor de 1-1 eindstand."

PSV verloor eerder met 4-0 bij Arsenal en speelde 2-2 tegen Sevilla. Met 2 punten staat het elftal van Bosz voorlopig op de laatste plaats in groep B. "Dat PSV capituleerde ligt ook aan de geringe tegenstand in de Eredivisie", vervolgt Valentijn. "Daar wordt het elftal van Bosz zelden getest in de slotfase zoals in Lens. Op Nederlandse bodem vergroot PSV de score in die periode. Internationaal zijn ploegen dan juist in staat om het gaspedaal nogmaals in te drukken."

"Dat PSV de eerste serieuze tegenstander in de Nederlandse competitie pas komende zondag treft, op 29 oktober na negen speelronden, helpt niet", gaat Valentijn verder. "Alhoewel nummer zeventien Ajax in de huidige staat voor PSV ook niet als serieus bestempeld kan worden. Maar wil je op internationaal topniveau meedraaien als Nederlandse club, dan is het kweken van weerstand belangrijk", aldus de chef voetbal van De Telegraaf.

Wesley Sneijder voorspelt dat PSV dit seizoen kampioen van de Eredivisie zal worden. Dat zei de analist maandag aan tafel bij Veronica Offside. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd