Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn maakt lijst met miskopen bij Nederlandse top 4: 'Hij heeft de motoriek van een hijskraan!'

Valentijn maakt lijst met miskopen bij Nederlandse top 4: 'Hij heeft de motoriek van een hijskraan!'

Unspecified

25 okt 2022, 12:12

Valentijn Driessen heeft in Koffie met Valentijn, een online rubriek van Vandaag Inside, een lijst met miskopen gemaakt bij de Nederlandse top vier. Valentijn ziet dat Ajax, PSV, Feyenoord én AZ in de afgelopen transferperiode spelers hebben vastgelegd die niet aan de verwachtingen kunnen voldoen.

Voordat Valentijn begint met zijn lijst, geeft hij aan welke criteria hij heeft gehanteerd: "Iemand die helemaal niet speelt, dat is eigenlijk sowieso een miskoop. Maar er zijn ook miskopen die wel spelen. Daar moet je ook rekening mee houden." Valentijn heeft daarnaast ook gehuurde spelers meegenomen in zijn lijst.

Ajax

"Bij Ajax is Ocampos natuurlijk een miskoop. Die kan wel heel goed padellen, want hij heeft laatst een padeltoernooi gewonnen." De volgende op de lijst van Valentijn is Lucca: "Die kan nog niet eens lopen! Heb je hem zien bewegen? Hij heeft echt de motoriek van een hijskraan. Werkelijk waar, het ziet er echt niet uit. Maar hij kan ook niet heel goed koppen. Als je een vent van langer dan twee meter haalt, dan zou hij wel moeten kunnen koppen." Valentijn heeft ook nog de naam van Kaplan genoteerd: "Maar die is ook geblesseerd en dat is een hele jonge jongen, net als Conceição."

PSV

"PSV heeft eigenlijk nog de meeste voltreffers," begint Valentijn positief. "Walter Benítez is niet mijn keeper, want hij laat er toch altijd wel één door, of vier, maar hij is beter dan Drommel. Die zet ik dus niet bij de miskopen. Maar die Branthwaite, die huurling van Everton. Ze waren er bij PSV trots op dat hij tegen Rangers nietsontziend een bal de tribune in trapte. Maar dat doet hij ook als het niet nodig is! Dan schiet hij ze ook gewoon de tribune in. Hij heeft één goede wedstrijd gespeeld, dat was tegen Feyenoord. Toen deed hij het wel aardig."

"En Hoever, dat vind ik ook een miskoop. Dat is geen speler die PSV nodig heeft, dat is wel duidelijk. Maar voor de rest: Xavi Simons, dat vind ik echt een goede aankoop. El Ghazi is een goede koop en Luuk de Jong is natuurlijk een topaankoop."

Feyenoord

"Iemand die speelt, maar wel een miskoop is: Rasmussen. Die kan er echt niet veel van. Nee, die kan er heel weinig van! En Bjørkan, die gelukkig niet meer speelt en alleen op de bank zit. Dat is natuurlijk een paniekaankoop eerste klas. Die mocht spelen tegen Go Ahead. Gelukkig hebben ze hem toen opgesteld, en liet hij gelijk zien dat hij het niveau helemaal niet aankan. Die kunnen we ook afschrijven. En Bullaude: die komt uit Argentinië, die geven we wat langer de tijd. Maar ik dacht: die jongen is 17 of 18, maar die is ook al in de twintig."

AZ

Bij AZ begint Valentijn met Mees de Wit: "Dat is een enorm overschatte voetballer. Die heeft volgens mij ook nog een keer gescoord, maar is overschat. Maar dit vind ik echt een misser van AZ: Zinho Vanheusden, een Belgische jongen. Wél een hele goede speler, maar hij kwam met een enorme blessure-historie binnen. En dat gaat nu door in Alkmaar, want hij is opnieuw geblesseerd geraakt. Hij heeft er volgens mij even aan geroken, maar is weer geblesseerd geraakt. Dat kan iemand zijn die eeuwig geblesseerd is. Het is een hele goede speler, maar als je niet fit bent..."

Valentijn concludeert na zijn lijst: "Ik heb er maar een paar uitgehaald. Want er zijn er nog veel meer die helemaal niet aan de bak komen. Maar dit zijn dan jongens waar je misschien nog iets van zou verwachten."

Bekijk de hele aflevering van Koffie met Valentijn hieronder!

Koffie met Valentijn: 'Dán vliegt Alfred Schreuder er wel uit'
21:53
Koffie met Valentijn: 'Dán vliegt Alfred Schreuder er wel uit'

Deel dit artikel

Link gekopieerd