Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn haalt uit naar Ajax-supporters na UEFA-straf

Valentijn haalt uit naar Ajax-supporters na UEFA-straf

Unspecified

18 okt 2019, 12:57

Donderdag werd bekend dat Ajax het in het Champions League-duel tegen Chelsea op 5 november het zonder uitsupporters moet doen. Deze straf kregen de Amsterdammers naar aanleiding van recente incidenten. Valentijn Driessen geeft vrijdagochtend in De Telegraaf zijn mening over deze kwestie.

Valentijn: "Van Lissabon tot Valencia, bij bijna iedere uitwedstrijd van Ajax over de grens valt er iets onverkwikkelijks voor. Na de negatieve ervaringen met de Ajax-aanhang bij Spurs-Ajax (3000 met kaartje, 2000 zonder) kreeg Ajax op gezag van de Londense autoriteiten slechts 750 kaarten toegewezen voor Chelsea-Ajax. Inmiddels zet de UEFA het licht helemaal op rood. De Ajax-clubleiding valt trouwens weinig te verwijten met betrekking tot het wangedrag van hardleerse hooligans."

Valentijn vervolgt: "De club screent de fans en toegangstickets staan op naam. Echter, tegelijk zijn er kaartjes te koop op de vrije markt en verblijven vaak honderden fans zonder toegangsbewijs in de gaststad. Na een dag drinken, snuiven, slikken en spuiten is met zulke lieden vaak geen land meer te bezeilen. Daar valt Ajax nauwelijks verantwoordelijk voor te stellen. Een voetbalclub is geen politieorganisatie."

"Het siert de clubleiding desondanks als wordt afgezien van hoger beroep en de directie zich niet solidair verklaart met de fans en gewoon afreist naar Stamford Bridge. Gewoon om een signaal af te geven dat Ajax afstand neemt van de misdragingen. Afgezien daarvan blijft het hopen dat de fans zich op 27 november in Lille gedragen bij de laatste uitwedstrijd in de groepsfase," aldus Valentijn.

Valentijn adviseert Ajax-supporters: ‘Telegraaf blijven lezen’

Valentijn adviseert Ajax-supporters: 'Telegraaf blijven lezen'
2:28
Valentijn adviseert Ajax-supporters: 'Telegraaf blijven lezen'

Deel dit artikel

Link gekopieerd